sâmbătă, 30 aprilie 2011

İertarea pentru toate pacatele anterioare.



Atunci cand cineva se converteşte la İslam, Dumnezeu ıi iarta toate pacatele anterioare şi toate faptele rele.

Un om, pe nume Amr a venit la Profet(pacea şi binecuvantarea lui Allah fie asupra lui!) şi i-a spus: "Da-mi mana ta dreapta pentru a-ti marturisi loialitatea." Profetul (pacea şi binecuvantarea lui Allah fie asupra lui!) i-a ıntins mana sa dreapta. Atunci Amr şi-a retras mana. Profetul a spus: "Ce sa ıntamplat cu tine, o, Amr?" El a replicat: " Intetionam sa pun o conditie." Profetul l-a ıntrebat: " Şi care era conditia ta?" Amr a spus: "Ca Allah Preaınaltul sa-mi ierte toate pacatele." Atunvi Profetul (pacea şi binecuvantarea lui Allah fie asupra lui!) a spus:

"Nu ştiai ca Allah Preaanaltul iarta toate pacatele anterioare celui care se converteşte la İslam?"

Dupa ce s-a convertit la İslam, o persoana poate fi rasplatita pentru faptele sale bune sau relel, potrivit spuselor Profetului:

"Da cineva intentioneza sa faca o fapta buna dar nu o face, va fi resplatit pentru aceasta. Şi daca o va face, va fi rasplatit de la 10 la 700 de ori sau chiar mai mult. Daca cineva intentioneaza sa faca o fapta rea dar nu o face, va fi rasplatit cu o fapta buna.Şi daca o va face, va fi pedepsit pentru acea fapta, sau Allah Preaınaltul ıi va şterge pacatul."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...